Magento Blog – Essentiële plugins

Esites Editor

E-sites EditorAls je bekend bent met Magento en je hebt gewerkt met de onboard WYSIWYG editor, dan weet je ook dat het schrijven van schone HTML code met de TinyMCE editor een behoorlijk gedoe kan zijn. Vaak resulteert het in ongeldige of ongewense HTML code.

Natuurlijk kan je de blokken openen in je favoriete editor zoals Notepad++ or dergelijke en dan de code heen en weer copy & pasten. Dit is echter nogal omslachtig en niet echt fijn en het introduceert allerlei mogelijkheden tot foutief plakken of kopiëren, wat je weer een bult hoofdpijn kan bezorgen.

Deze extensie biedt zowel een standalone editor functie als een vervangende editor plugin voor de WYSIWYG editor, die je ook kan stylen zoals je favoriete IDE. Er zitten voldoende handige features in die het leven een stuk gemakkelijker maken, aanrader !

Magento connect link
GitHub link

Magebuzz Google rich snippets

Magebuzz Google rich snippetsGoogle Rich Snippets helpt je met het aanmelden van je produkten in allerei zoekpagina’s op basis van verschillende types Rich Snippets.

Google Rich Snippets, een paar lijntjes tekst die verschijnen onder je zoekresultaten, zijn ontworpen om de zoekers op Google een gevoel te geven over wat er op de gevonden pagina te vinden is, en of dit  relevant is voor ze. De Google Rich Snippets plugin kan je helpen om de zichtbaarheid en vindbaarheid van je website of webshop te verbeteren in zoekpagina’s.

Magento connect link
Magebuzz link

Catalog Search Refinement

Catalog Search RefinementAls een shopbezoeker de zoekfunctie gebruikt op een Magento shop met meerdere zoekwoorden, dan zoekt de standaard zoekengine op elk van de zoekwoorden. Dit leidt er vaak toe dat shop bezoekers niet echt de resultaten voor zich krijgen die relevant zijn of die het beste overeenkomen met hun zoekopdracht. Voorbeeld: als een webshop bezoeker zoekt op ‘schoenen rood’ dan zal de standaard Magento zoekengine alle items weergeven met ‘schoenen’ en ‘rood’.

De Magento search refinement plugin verandert dit standaard zoekgedrag naar een gedrag dat aleen produkten toont die voldoen aan alle opgegeven zoekwoorden. Niet alleen leidt dit tot veel betere en gerichtere zoekresultaten, maar ook tot meer tevreden klanten en misschien wel meer orders.

Magento connect link
Activo link

Magestore BannerSlider

Magestore BannerSliderDe meeste bezoekers van een webshop kijk het allereerst naar de banners. Het gevolg hiervan is dat natuurlijk vrijwel alle webshops banners gebruiken als een effectieve marketing tool voor adverteren. Om dit fenomeen zo gemakkelijk mogelijk te maken is er deze plugin Banner Slider.

Met Banner Slider kan je zelf deze banners kompleet verzorgen op elke gewenste plek in je shop met bijbehorende titels, links en alles. Op deze manier kan je de gebruikerservaring maximaliseren en aanbiedingen en focuspunten zo duidelijk mogelijk tentoonstellen.

Eén van de mooiste functies is dat je zelf kan bepalen welke slider waar op de pagina terecht komt.

Magento connect link
Magestore link

Aoe Scheduler

AOE SchedulerEigenlijk heel eenvoudig, deze plugin geeft je de mogelijkheid om je geplande taken te beheren en tijdlijnen te bekijken. Tevens kunnen al je cronjobs beheert worden en visueel worden gemaakt met deze plugin.

Het is dan ook meteen mogelijk om de heartbeat te zien van je cronjobs en te zien wanneer deze voor het laatst is geweest en of die geslaagd was. Eventueel kan je elke taak dan ook nog afzonderlijk triggeren om te zien of hij dan succesvol is.

Magento connect link
GitHub link

Creare SEO

AOE SchedulerDeze plugin is meer een tool, een soortement van checklist om te zien of je aan de eisen voldoet om SEO technisch goed te scoren. Het is zeke rniet de ultieme SEO tool maar biedt zeker wel een goede richtlijn met betrekking op het oogpunt van SEO optimalisatie. De Magento Connect link is sinds kort niet meer beschikbaar maar de GitHub leeft voort, met allerlei patches. Let op, deze plugin alleen echt gebruiken als je weet wat je doet binnen Magento en SEO.

GitHub link

Delete Order

Delete OrderEén van de kleine dingetjes die Magento standaard mist is de mogelijkheid om (test)orders te kunnen wissen uit de backend. Met edze plugin is het heel eenvoudig gemaakt dankzij de integratie van een ‘delete’ knop in de backend gridview. Simpel en eenvoudig een aanrader voor de shopeigenaren.

Magento connect link

Image Clean

Image CleanAls je al een tijdje een shop runt en her en der aanpassingen hebt gemaakt aan je producten maar nooit echt hebt gelet op welke plaatjes je wel of niet meer gebruikt, dan biedt deze plugin de oplossing. De tool installeert probleemloos en doet een check om te zien welke images op de webshop worden gebruikt versus welke in de database worden vermeld. Het verschil in die twee lijsten is d elijst met productfoto’s die dus overbodig zijn geworden in de loop der tijd. Dit kan soms ene enorme bult discspace vrijgeven. Let wel, de tool kijkt enkel en alleen in /media/catalog/product en kan dus geen optimalisatie bieden in andere mappen.

Magento connect link